Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Eiffeltoren Krijgt Nieuwe Look Olympische Ringen Blijven Permanent Op Monument

Eiffeltoren krijgt ‘nieuwe’ look: Olympische ringen blijven permanent op monument

Inleiding

Het is officieel: de Olympische ringen worden permanent op de Eiffeltoren geplaatst. Het besluit is genomen door de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, en komt na een succesvolle petitie om de ringen te behouden. De ringen werden oorspronkelijk geplaatst voor de Olympische Zomerspelen van 2024, maar zullen nu een blijvende herinnering vormen aan de Spelen in de Franse hoofdstad.

De geschiedenis van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een van de meest iconische gebouwen ter wereld en een symbool van Parijs. De toren werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1889 en is sindsdien een populaire toeristische trekpleister. De toren is 324 meter hoog en biedt een panoramisch uitzicht over de stad.

De Olympische ringen

De Olympische ringen zijn het symbool van de Olympische Spelen. De ringen vertegenwoordigen de vijf continenten van de wereld en de eenheid van de atleten die tijdens de Spelen deelnemen. De ringen zijn blauw, geel, zwart, groen en rood.

De plaatsing van de ringen

De Olympische ringen worden op de Eiffeltoren geplaatst ter hoogte van de tweede verdieping. De ringen zullen worden verlicht, zodat ze 's nachts zichtbaar zijn. De plaatsing van de ringen zal naar verwachting in de zomer van 2024 voltooid zijn.

De reactie

De beslissing om de Olympische ringen permanent op de Eiffeltoren te plaatsen is met gemengde reacties ontvangen. Sommigen vinden dat de ringen een mooie aanvulling zijn op de toren, terwijl anderen vinden dat het het uiterlijk van de toren bederft. Het is echter duidelijk dat de ringen een blijvende herinnering zullen vormen aan de Olympische Zomerspelen van 2024.


Comments